Beledigingen... hoe mee om te gaan?

Door DennusB op vrijdag 6 juni 2014 13:03 - Reacties (53)
Categorie: -, Views: 9.254

Maandag kreeg ik te maken met flinke publiekelijke belediging van een ex-collega, het verhaal hier onder :

Dit hele verhaal begon Maandag op FaceBook toen, laten we hem X noemen, en ik een beetje liepen te dollen onder een post van hem. Er reageerde nog een nog een jongen op die post en toen hij riep "Jullie zijn een perfect stelletje Dennis & *dieanderejongen*" reageerde ik met "Ik heb een vriend en ben daar heel blij mee! ".
X plakte vervolgens een plaatje met "GAAAAAAAAAAAAAAAAAY" onder het gesprek. Toen ik daar op reageerde met "Doe eens even normaal man." raakte ik blijkbaar een gevoelige snaar bij hem want er kwam nog een plaatje met "ULTRAAGAAAAY" onder en toen ik vroeg hem te stoppen plakte hij het plaatje :
"Cure aids. Stop gay sex" in het gesprek en vlak voor hij alle berichten verwijderde "Je komt jezelf nog wel tegen, gayboy".

Nu ben ik zelf ook echt wel van het grappen maken, ook op dat vlak. Maar dit is zwaar beledigend. Mensen die toevallig meelazen in dat FB gesprek hebben me er zelfs een prive bericht over gestuurd omdat ze het zo fucking asociaal vonden.

Ik stond echt perplex, mensen die zulke kwetsende teksten uitspreken of posten om hun ongenoegen te uiten. Even ter info, ja ik heb een vriend en nee ik ben geen "nicht", verre van.
Hoe zouden jullie hier mee om gaan? Ik heb gedacht over aangifte... maar ik weet niet of dat handig is. Heb in ieder geval een mail gestuurd naar mijn ex-werkgever (een winkel) waar ik nog steeds gewoon klant ben. Een medewerker van hem heeft een klant beledigd... lijkt me niet handig.

Wat zouden jullie doen? En wat vinden jullie van zulke opmerkingen?

Volgende: Kilometertje.nl - Klaar voor zakelijk gebruik 06-'14 Kilometertje.nl - Klaar voor zakelijk gebruik
Volgende: Kilometertje - Alweer een update 05-'14 Kilometertje - Alweer een update

Reacties


Door Tweakers user Kecin, vrijdag 6 juni 2014 13:19

http://i0.kym-cdn.com/ent.../000/000/348/retarded.jpg

Maar wie de bal kaatst enzo... Lijkt me dat je er niet teveel aanstoot aan moet nemen. Als je het zo erg is gewoon unfrienden, boeiend.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 6 juni 2014 13:20]


Door Tweakers user Patriot, vrijdag 6 juni 2014 13:20

Ik zou er niet echt van onder de indruk zijn. Vind het asociaal en debiel van hem dat hij zo doet, maar ik zou er op mijn beurt weinig mee doen anders dan hem blokkeren op Facebook.

Door Tweakers user DennusB, vrijdag 6 juni 2014 13:20

Kecin schreef op vrijdag 06 juni 2014 @ 13:19:
http://i0.kym-cdn.com/ent.../000/000/348/retarded.jpg

Maar wie de bal kaatst enzo... Lijkt me dat je er niet teveel aanstoot aan moet nemen. Als je het zo erg is gewoon unfrienden, boeiend.
Probleem is dat ik nog steeds klant ben bij die zaak en hij dus achter de 'balie' staat....

Door Tweakers user DennusB, vrijdag 6 juni 2014 13:20

Patriot schreef op vrijdag 06 juni 2014 @ 13:20:
Ik zou er niet echt van onder de indruk zijn. Vind het asociaal en debiel van hem dat hij zo doet, maar ik zou er op mijn beurt weinig mee doen anders dan hem blokkeren op Facebook.
Is ook zo. Geblokkeerd is hij ondertussen al inderdaad :)

Door Tweakers user EJlol, vrijdag 6 juni 2014 13:24

DennusB schreef op vrijdag 06 juni 2014 @ 13:20:
[...]


Probleem is dat ik nog steeds klant ben bij die zaak en hij dus achter de 'balie' staat....
Op het moment dat je klant ben in de zaak (dus niet op facebook, maar daadwerkelijk in de winkel) moet hij je gewoon als klant behandelen, zoals hij ook andere klanten behandeld. Het feit dat het een klootzak is, en jullie elkaar niet mogen mag geen verschil uitmaken. Gebeurt dat wel, dan kan je een klacht indienen bij zijn baas. En anders zou ik hem ontvrienden en lekker mijn tijd aan iets anders besteden.

Door Tweakers user banditbiker, vrijdag 6 juni 2014 13:24

Naast je neerleggen en verder gaan met belangrijke dingen in het leven...

Dit soort mensen zijn je aandacht niet waard.

Verder moet je er rekening mee houden dat er mensen zijn die niet om kunnen gaan met je geaardheid. Die uiten zich op deze manier... Ik heb daar zelf ook wel eens last van. Ik ga dr meestal gewoon niet op in, dat scheelt een hoop energie. Maar als men echt beledigend wordt en als men echt bedreigend wordt, moet je aangifte doen! Het gaat tot zover, en niet verder. (er is een omslagpunt, das voor iedereen anders)

Door Tweakers user Pathogen, vrijdag 6 juni 2014 13:38

Als dit in de klant/medewerker verhouding ook gebeurd zou ik dat gewoon bij zijn baas neerleggen. Dan houdt het snel op hoor :)
Dat iemand privé een mongool is kan me weinig schelen, daar zijn ignore-knoppen voor.

Door Tweakers user IStealYourGun, vrijdag 6 juni 2014 13:43

Mag ik even advocaat van de duivel spelen.
Even ter info, ja ik heb een vriend en nee ik ben geen "nicht", verre van.
Eigenlijk doe je hier net het zelfde, maar dan wat verdoken door de indruk te wekken dat je "nichten" maar niets vind door dit expliciet te verduidelijken, ondanks dat dit totaal irrelevant is. Wat heb jij tegen "nichten"?

@topic
Gewoon rapporteren via FB, zij kunnen ook hun berichten geschiedenis zien en eventueel sancties opleggen.

Door Tweakers user DennusB, vrijdag 6 juni 2014 13:45

IStealYourGun schreef op vrijdag 06 juni 2014 @ 13:43:
Mag ik even advocaat van de duivel spelen.

[...]


Eigenlijk doe je hier net het zelfde, maar dan wat verdoken door de indruk te wekken dat je "nichten" maar niets vind door dit expliciet te verduidelijken, ondanks dat dit totaal irrelevant is. Wat heb jij tegen "nichten"?

@topic
Gewoon rapporteren via FB, zij kunnen ook hun berichten geschiedenis zien en eventueel sancties opleggen.
Dat mag je zeker spelen :P Ik duid dat daar aan omdat ik snap dat mensen een compleet ander beeld kunnen vormen als ik wel meer vrouwelijk zou zijn. Ik ben inderdaad geen fan van "nichten"(kut woord), maar dat zal ik nooit persoonlijk tegen iemand zeggen of diegene daarom minder vinden. Iedereen is zoals hij is.

Door Tweakers user Kecin, vrijdag 6 juni 2014 13:49

Maar als ik het goed begrijp begon het dus met een foto waarop stond "GAAAAYY". Maar dat is toch ook het geval eigenlijk? Hoezo neem je daar aanstoot aan en begin je een discussie door te vragen of die normaal wil doen. Denk ook dat je het met een flinke bak sarcasme moet zien. Maargoed.

Oja deze kan nu niet ontbreken hé:
https://www.youtube.com/watch?v=D4xOgHvstYw

;-)

FTR: Grapje dus hé.

Door Tweakers user DennusB, vrijdag 6 juni 2014 13:50

Kecin schreef op vrijdag 06 juni 2014 @ 13:49:
Maar als ik het goed begrijp begon het dus met een foto waarop stond "GAAAAYY". Maar dat is toch ook het geval eigenlijk? Hoezo neem je daar aanstoot aan en begin je een discussie door te vragen of die normaal wil doen. Denk ook dat je het met een flinke bak sarcasme moet zien. Maargoed.

Oja deze kan nu niet ontbreken hé:
https://www.youtube.com/watch?v=D4xOgHvstYw

;-)

FTR: Grapje dus hé.
Dus als jij kanker zou hebben mag ik jou aanspreken met "Hee kankerlijer"? Want ja, dat is ook het geval...

[Reactie gewijzigd op vrijdag 6 juni 2014 13:50]


Door Tweakers user Patriot, vrijdag 6 juni 2014 13:56

Kecin schreef op vrijdag 06 juni 2014 @ 13:49:
Maar als ik het goed begrijp begon het dus met een foto waarop stond "GAAAAYY". Maar dat is toch ook het geval eigenlijk? Hoezo neem je daar aanstoot aan en begin je een discussie door te vragen of die normaal wil doen. Denk ook dat je het met een flinke bak sarcasme moet zien. Maargoed.

Oja deze kan nu niet ontbreken hé:
https://www.youtube.com/watch?v=D4xOgHvstYw

;-)

FTR: Grapje dus hé.
Wat een valide punt was geweest als die gast daarna had gereageerd met "nou sorry hoor, stel je niet zo aan man". Gezien zijn "je komt jezelf nog wel tegen" was 'ie er vanaf dat moment gewoon op uit om te beledigen, en wat dat betreft is intentie belangerijker dan wat je zegt.

Door Tweakers user Kecin, vrijdag 6 juni 2014 13:56

DennusB schreef op vrijdag 06 juni 2014 @ 13:50:
[...]


Dus als jij kanker zou hebben mag ik jou aanspreken met "Hee kankerlijer"? Want ja, dat is ook het geval...
Ik denk dat daar een verschil zit. Gay is toch niet persé een negatieve zin of heeft toch geen negatieve lading? Als hij homosexueel had gezegd, was het dan anders geweest?


Wat ik me dus afvraag; jij geeft aan inderdaad homosexueel te zijn en reageert hierop door te zeggen dat je het bent d.m.v. een meme. Is dat zó erg? Of spelen er ook dingen mee over hoe de persoon is buiten Facebook om?
Patriot schreef op vrijdag 06 juni 2014 @ 13:56:
[...]


Wat een valide punt was geweest als die gast daarna had gereageerd met "nou sorry hoor, stel je niet zo aan man". Gezien zijn "je komt jezelf nog wel tegen" was 'ie er vanaf dat moment gewoon op uit om te beledigen, en wat dat betreft is intentie belangerijker dan wat je zegt.
Ik ben het ermee eens dat dat wél een ongepaste opmerking is (vooral het Aids stuk), dat is gewoon flink generaliseren. Verder horen we nu 1 kant van het verhaal, DennusB geeft aan samen met een ander persoon op de Facebook post van die "meneer x" een grap/opmerking uithaalt die misschien die persoon ook anders interpreteerd dan dat de bedoeling is.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 6 juni 2014 13:59]


Door Tweakers user DennusB, vrijdag 6 juni 2014 13:58

Kecin schreef op vrijdag 06 juni 2014 @ 13:56:
[...]

Ik denk dat daar een verschil zit. Gay is toch niet persé een negatieve zin of heeft toch geen negatieve lading? Als hij homosexueel had gezegd, was het dan anders geweest?


Wat ik me dus afvraag; jij geeft aan inderdaad homosexueel te zijn en reageert hierop door te zeggen dat je het bent d.m.v. een meme. Is dat zó erg? Of spelen er ook dingen mee over hoe de persoon is buiten Facebook om?
Dat is niet geheel waar volgens mij. Er zijn genoeg mensen die aanstaat nemen aan homo, gay, homosexueel of whatever. Ik val dan wel op jongens, maar dat in een hokje-duwen houd ik echt totaal niet van.
Buiten dat is het inderdaad gewoon een lul, ook buiten FB om.

Door Tweakers user Patriot, vrijdag 6 juni 2014 14:01

Ik ben het ermee eens dat dat wél een ongepaste opmerking is (vooral het Aids stuk), dat is gewoon flink generaliseren. Verder horen we nu 1 kant van het verhaal, DennusB geeft aan samen met een ander persoon op de Facebook post van die "meneer x" een grap/opmerking uithaalt die misschien die persoon ook anders interpreteerd dan dat de bedoeling is.
Nee, de post waaronder ze aan het dollen waren was van diezelfde persoon X.

Door Tweakers user Kecin, vrijdag 6 juni 2014 14:01

DennusB schreef op vrijdag 06 juni 2014 @ 13:58:
[...]


Dat is niet geheel waar volgens mij. Er zijn genoeg mensen die aanstaat nemen aan homo, gay, homosexueel of whatever. Ik val dan wel op jongens, maar dat in een hokje-duwen houd ik echt totaal niet van.
Buiten dat is het inderdaad gewoon een lul, ook buiten FB om.
Ik ben een jongen en val op meisjes, wanneer iemand mij heterosexueel noemt dan is dat toch ook geen uitschelden of in hokjes plaatsen?

Maar zo zie je maar dat woorden een gewicht kunnen hebben en bij iedereen anders wegen. (Gelukkig maar, want anders is het ook maar een saaie bedoeling :P )

Door Tweakers user DennusB, vrijdag 6 juni 2014 14:02

Kecin schreef op vrijdag 06 juni 2014 @ 14:01:
[...]

Ik ben een jongen en val op meisjes, wanneer iemand mij heterosexueel noemt dan is dat toch ook geen uitschelden of in hokjes plaatsen?

Maar zo zie je maar dat woorden een gewicht kunnen hebben en bij iedereen anders wegen. (Gelukkig maar, want anders is het ook maar een saaie bedoeling :P )
Natuurlijk niet, maar "hetero" zijn is normaal, en alles daarbuiten is anders en eng. Zo werkt de samenleving nou eenmaal..

Door Tweakers user Kecin, vrijdag 6 juni 2014 14:07

DennusB schreef op vrijdag 06 juni 2014 @ 14:02:
[...]


Natuurlijk niet, maar "hetero" zijn is normaal, en alles daarbuiten is anders en eng. Zo werkt de samenleving nou eenmaal..
Gelukkig niet altijd, ik heb de beginpost overigens verkeerd gelezen (heb hem na de comment van Patriot even opnieuw gelezen), maar het is dus zo dat de persoon zo ineens zo'n opmerking maakt. Dat kan opzich nog wel, maar ik snap niet waarom die persoon lullig doet en dan alsnog verwijderd. Vaag verhaal, maar ik zou als ik jou was geen aangifte doen. De meeste mensen zullen je niet serieus nemen en daarnaast zijn naar wat ik begrijp de posts verwijderd? Overigens niet tof dat wanneer iemand aangeeft het echt niet grappig te vinden iemand toch doorgaat. Dat is gewoon "pestgedrag".

Door Tweakers user Kuusj, vrijdag 6 juni 2014 14:12

DennusB schreef op vrijdag 06 juni 2014 @ 14:02:
[...]


Natuurlijk niet, maar "hetero" zijn is normaal, en alles daarbuiten is anders en eng. Zo werkt de samenleving nou eenmaal..
Alles daarbuiten is niet "eng", of anders, het is gewoon hoe die persoon reageert.

Ik ben ook een jongen (zoals 95% hier :P) en val op meisjes, nou, dat iemand anders op iemand van hetzelfde geslacht valt kan ik mee leven, ik heb echter wel vaak genoeg zoiets van: "doe toch eens normaal", het moet bij sommigen zo extreem...

Ik denk in ieder geval dat je het moet laten rusten, je lost er niks mee op als je een flame-war tegen hem begint en je moet zeker niet hem gaan uitlokken oid, dan sta je niet meer in je recht!

Door Tweakers user B00st3r, vrijdag 6 juni 2014 14:28

Dit soort zwakzinnige mensen niet teveel aandacht schenken. Hoe lastig het ook is, hier moet je boven staan.

Door Tweakers user nooberke, vrijdag 6 juni 2014 14:37

Waarom had je als eerste reactie "Doe is even normaal man" geplaatst? Dat plaatje moet toch wel kunnen als jullie aan het dollen waren?

Dat de reactie van X daarna totaal verkeerd is is een heel ander verhaal trouwens, maar ik vraag me af of die eerste reactie überhaupt wel nodig was geweest?

Zelf ben ik ook "Gay" en niet bepaald vrouwelijk...maar in eerste instantie zou ik het gewoon als een grap/dollen opvatten als iemand zo'n plaatje zou plaatsen? Beetje zelfspot is niks mis mee :Y)

Door Tweakers user DennusB, vrijdag 6 juni 2014 14:38

nooberke schreef op vrijdag 06 juni 2014 @ 14:37:
Waarom had je als eerste reactie "Doe is even normaal man" geplaatst? Dat plaatje moet toch wel kunnen als jullie aan het dollen waren?

Dat de reactie van X daarna totaal verkeerd is is een heel ander verhaal trouwens, maar ik vraag me af of die eerste reactie überhaupt wel nodig was geweest?

Zelf ben ik ook "Gay" en niet bepaald vrouwelijk...maar in eerste instantie zou ik het gewoon als een grap/dollen opvatten als iemand zo'n plaatje zou plaatsen? Beetje zelfspot is niks mis mee :Y)
O nee, zelfspot ben ik heel erg van :P Maar het ligt er wel aan wie zulke dingen tegen je zegt..

Door Tweakers user MrEddy, vrijdag 6 juni 2014 14:47

Beetje zelfspot kan geen kwaad, een vriend van mij is homo en die noem ik dagelijks gay. Op zijn beurt maakt hij mij belachelijk dat ik "aangetrokken kan zijn tot een vrouw". Who cares.

Also, GAAAAAY.

Door Tweakers user DennusB, vrijdag 6 juni 2014 14:57

MrEddy schreef op vrijdag 06 juni 2014 @ 14:47:
Beetje zelfspot kan geen kwaad, een vriend van mij is homo en die noem ik dagelijks gay. Op zijn beurt maakt hij mij belachelijk dat ik "aangetrokken kan zijn tot een vrouw". Who cares.

Also, GAAAAAY.
Vrienden van me mogen dat ook prima spottend zeggen hoor, het gaat er om wie het zegt. Zoals ik hier boven al zei :)

Door Tweakers user O88088, vrijdag 6 juni 2014 15:00

DennusB schreef op vrijdag 06 juni 2014 @ 13:20:
[...]


Probleem is dat ik nog steeds klant ben bij die zaak en hij dus achter de 'balie' staat....
Is het z'n eigen bedrijf? Zo nee, dan klaag je gewoon bij z'n baas als hij lastig doet. Klanten slecht behandelen is wel het laatste wat je moet doen in winkels.

Door Tweakers user Pat911, vrijdag 6 juni 2014 15:23

DennusB schreef op vrijdag 06 juni 2014 @ 13:58:
[...]
Buiten dat is het inderdaad gewoon een lul, ook buiten FB om.
Waarom geef je dan reacties op zijn berichten? Gewoon ontvrienden, relatie zakelijk houden.

Blijft over dat hij sociaal ongewenste opmerkingen maakt - de eerste had nog gekund (afhankelijk van jullie relatie), de tweede vind ik ook over de rand.
Niet leuk, maar probeer het je niet aan te trekken. Als anderen het ook opvalt (en dat zelfs aan jou meegeven) is het toch al duidelijk wie als sociaal gehandicapt wordt gezien?!

Dus schouders naar achteren, borst vooruit.... en niet huilen, want dat is zo gay ;)


Andere winkel is misschien een optie (of gun je zijn baas wel de klandizie). Gewoon kijken hoe hij reageert als je weer in de winkel bent, nogmaals, houd de relatie zakelijk, zeker als je 'm toch een lul vindt.

Door Tweakers user B00st3r, vrijdag 6 juni 2014 15:26

DennusB schreef op vrijdag 06 juni 2014 @ 13:50:
[...]


Dus als jij kanker zou hebben mag ik jou aanspreken met "Hee kankerlijer"? Want ja, dat is ook het geval...
Zeer slechte opmerking. Nu doe je net alsof homoseksualiteit een ziekte is, zoals (helaas) nog steeds bepaalde mensen denken.

Door Tweakers user 5183, vrijdag 6 juni 2014 16:23

Stel je toch niet zo aan man 8)7

Gedraag je dan volwassen en reageer er gewoon niet op, of doe mee en plak wat leuke hetero plaatjes.

Echt triest hoe de maatschappij tegenwoordig gelijk begint te huilen over racisme, belediging of weet ik wat meer als hen iets niet aan staat. Vroeger zeiden we gewoon: "Hey kap er is mee, niet tof dit" en vervolgens stopte we met reageren en gingen we gewoon verder met ons leven.

Door Tweakers user 5183, vrijdag 6 juni 2014 16:27

DennusB schreef op vrijdag 06 juni 2014 @ 13:50:
[...]


Dus als jij kanker zou hebben mag ik jou aanspreken met "Hee kankerlijer"? Want ja, dat is ook het geval...
Ja dat is tenslotte bijna hetzelfde.

Sinds wanneer ga je dood aan homoseksueel zijn? Sinds wanneer heb je zware chemo's nodig om geen homoseksueel meer te zijn? Sinds wanneer is homoseksueel zijn een ziekte?

Overigens zijn er genoeg mensen met kanker die zwartgallige humor hebben en zichzelf kankerlijer noemen. Dat kan je wel of niet schokkend vinden, maar dat moeten die mensen zelf weten.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 6 juni 2014 16:27]


Door Tweakers user KleineJoop, vrijdag 6 juni 2014 16:27

Meestal is beter om gewoon lekker in de tegenaanval te gaan als iemand zo'n plaatje/opmerking plaatst. Met raak en direct sarcasme kun je zo meteen het beeld wat hij heeft van homo's bijstellen.

Als hij zichzelf toch wil afsluiten van bepaalde mensen met een andere geaardheid dan hijzelf dan is dat zijn eigen keus, hij ontmoet dan minder mensen en daar heeft hij zichzelf alleen maar mee.

Gelukkig zijn er steeds minder van dit soort mensen en worden homo's/lesbo's/etc. steeds meer geaccepteerd en gerespecteerd, kijk maar naar wie het Eurovisiesongfestival heeft gewonnen.

Ik zou er verder geen aandacht meer aan besteden. :)

Door Tweakers user Helixes, vrijdag 6 juni 2014 16:41

Ach ja. De liberale democratie met alle menselijke vrijheden die daar bijhoren. Door mensen vrijheid van meningsuiting te geven hebben ze af en toe de neiging er ook gebruik van te maken. Volgens mij is dat niet de kern van de liberale democratie. Volgens mij is het de verwerping van een despoot die van mening is dat de populatie die vrijheid niet kan dragen (en, dus, de gehele verantwoordelijkheid op orde en vrijheid op zich neemt). De mensen die leven in een "vrij land" geven dus indirect aan dat ze die vrijheid zelf kunnen dragen. Helaas....

Gelukkig leven we in een liberale democratie. Dat betekent ook bij voorbeeld dat wanneer iemand een nering heeft, er bijna automatisch concurrentie aanwezig is. In deze liberale democratie mag je ook gewoon stemmen met je voeten. Mijn tip: ga ergens anders winkelen :)

Zoals boven aangegeven: wanneer de toko niet van deze liberale poëet is, dan kun je ook aan de winkelmanager aangeven wat er gebeurd is. En dat je bereid bent de (allicht warme) contacten te verbreken over dit voorval. Es kijken wat er gebeurd :+

Door Tweakers user Rmg, vrijdag 6 juni 2014 16:45

Neem aan dat dit een kennis/vriend(naja nu niet meer) is en dat je hem daarom op facebook hebt/had.

Dat hij voor je ex-werkgever werkt waar jij nog klant bent lijkt me geheel niet relevant in een 'prive'-discussie die niets met de winkel of klantentransactie te maken heeft. 8)7

Snap ook niet waarom je met "prive"-zaken z'n werkgever gaat lastig vallen

[Reactie gewijzigd op vrijdag 6 juni 2014 16:45]


Door Tweakers user bjarky, vrijdag 6 juni 2014 17:18

deleten / unfrienden / report. Klaar weg ermee. Context niet boeiend. Je vind hem niet tof om contact mee te hebben dan wegdonderen. Het is zo simpel.

Over je comment dat hij werkt bij een bedrijf waar jij klant bent. Boeiend. Als hij daar moeilijk doet vraag je naar de manager hoppa klaar.

Denk eens in problemen in plaats van oplossingen.

Dit komt bot over maar dit is nou eenmaal van de wereld verwacht van iedereen dat we bot zijn, want aardige mensen mogen niet bestaan.

Helaas ben ik liever aardig, maar dit is een moment. De sociale relatie is verbroken dus waarom facebook vriendjes blijven. Werkt niet :p

Door Tweakers user wild_dog, vrijdag 6 juni 2014 17:37

persoonlijk moet ik zeggen dat mijn adventuring door de minder vriendelijke hoekjes van het internet me een beetje ongevoelig hebben gemaakt tegen dergelijke dingen.

ook bij bijvoorbeeld de "minder! minder! minder!" oproep van wilders kon ik niet veel meer opbrengen dan een; *sigh* 'here we go'.

maar ik zie mijzelf niet echt als een maatstaaf voor algemene/gemiddelde opinions. gewoon een beetje zelfkennis :)

Door Tweakers user wild_dog, vrijdag 6 juni 2014 17:39

persoonlijk moet ik zeggen dat mijn adventuring door de minder vriendelijke hoekjes van het internet me een beetje ongevoelig hebben gemaakt tegen dergelijke dingen.

ook bij bijvoorbeeld de "minder! minder! minder!" oproep van wilders kon ik niet veel meer opbrengen dan een; *sigh* 'here we go'.

maar ik zie mijzelf niet echt als een maatstaaf voor algemene/gemiddelde opinions. gewoon een beetje zelfkennis :)

Door Joop, vrijdag 6 juni 2014 19:25

Wel een vriend, maar niet gay :? :S (krabt achter zijn oren...)

Door Mark, vrijdag 6 juni 2014 19:28

wild_dog schreef op vrijdag 06 juni 2014 @ 17:37:
persoonlijk moet ik zeggen dat mijn adventuring door de minder vriendelijke hoekjes van het internet me een beetje ongevoelig hebben gemaakt tegen dergelijke dingen.

ook bij bijvoorbeeld de "minder! minder! minder!" oproep van wilders kon ik niet veel meer opbrengen dan een; *sigh* 'here we go'.

maar ik zie mijzelf niet echt als een maatstaaf voor algemene/gemiddelde opinions. gewoon een beetje zelfkennis :)
Willen jullie meer of minder GAY's in NL? :')

Dan gaan wij dat regelen...

Door Tweakers user Fawn, vrijdag 6 juni 2014 20:33

Zulke beperkte mensen bestaan er.
Het is niet acceptabel wat er gezegd wodt en het is ook normaal om dit als negatief te ervaren.
Het is wel iets wat je (denk ik) vaker zult tegenkomen, dus het helpt om hier een wat dikkere huid tegen te ontwikkelen.

Door Tweakers user Capstie, vrijdag 6 juni 2014 20:58

Je stelt je imo een beetje aan. Het is een bekende meme, geen persoonlijke aanval.

Bovendien hou je er verschillende maatstaven op na (''ligt er aan wie het zegt'') waardoor het lastig is voor iemand om in te schatten wat hij wel of niet ''mag''/kan zeggen

Door Tweakers user Centelte, vrijdag 6 juni 2014 22:03

Hij gaat bij de laatste twee dingen echt te ver imo. Misschien dat een mailtje naar de manager werkt maar je kan ook naar een andere winkel gaan. Een mailtje naar de manager is wel karma maar dan ga je juist nog verder. Is het trouwens niet als grap bedoeld?

Door Tweakers user densoN, zaterdag 7 juni 2014 00:25

Hoe kan iedereen hier een mening geven als ze niet eens weten wat jij tegen Mr X hebt gezegd. Je kan wel zeggen dat je 'wat liep te dollen', maar hoe kunnen wij weten wat jij daaronder verstaat. Misschien heb je wel een oude wond bij de betreffende persoon open gehaald of heb je hem inderdaad persoonlijk erg beledigd hoewel dit (misschien) helemaal niet je bedoeling was.

Dan is het daarnaast onduidelijk of hij weet dat je homosexueel/bi bent en hoe jullie relatie is en was. Als ik bijvoorbeeld een oud collega zou hebben die de lolbroek uit gaat hangen op mijn persoonlijke pagina en ik heb helemaal geen goede band met hem of haar zou ik daar ook niet blij van worden. Dat mijn uitspraken wellicht wat milder zouden zijn wil niet zeggen dat ik me niet kan verplaatsen in de 'dader' uit jouw verhaal.

Bedankt trouwens voor de reminder, opnieuw een bevestiging voor me waarom ik er goed aan doe om ver van social media weg te blijven.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 7 juni 2014 00:26]


Door Tweakers user Septimamus, zaterdag 7 juni 2014 10:06

Dat is nou eenmaal het internet. Ik bedenk me altijd maar dat dezelfde personen in het echt een stuk minder "stoer" zijn. Zal me er lekker niks van aantrekken.

Door Tweakers user Sissors, zaterdag 7 juni 2014 10:11

Als ik het zo lees gaan die laatste twee echt te ver. Echter als ik een beetje het creatief lees vanuit Mr X gezien:

Jij mocht hem al blijkbaar niet, je gaat kloten onder zijn facebook posts, en dan ga je je beledigt voelen als hij een meme post? Iets met kaatsen en een bal.

Door Tweakers user Ting, zaterdag 7 juni 2014 12:22

Ik weet niet hoe je er fysiek voorstaat en hoe de sfeer in de werkomgeving zou kunnen veranderen maar is het geen optie om hem persoonlijk erop aan te spreken? Ik heb geleerd dat je jezelf er niet mee helpt door het op te kroppen, maar eerder verhaal te halen (op een normale manier zonder geweld). Misschien had hij een slechte dag en zal hij je zijn excuses aanbieden.
Als ik bijv. een slechte dag heb dan zou ik van het ene moment op het andere moment het contact met een van mijn maten verbreken zonder slag of stoot. Het kan me dan echt helemaal niks schelen. Niet altijd, maar soms heb ik wel spijt van handelingen die ik in zo'n situaties doe.
Uit schaamte zal hij wss niet over de streep komen om Sorry te zeggen.

Ps. Dit hoeft niet het geval te zijn, misschien is het wel een klootzak die een pak slaag verdient, er kunnen altijd nog andere factoren zijn waardoor die persoon zo gereageerd heeft op jou.

Door Tweakers user m-vw, zaterdag 7 juni 2014 12:23

Negeren. Punt.

Je kan het ook positief bekijken, nu weet je ten minste wat voor persoon X is.

Door Tweakers user Gomez12, zaterdag 7 juni 2014 17:23

DennusB schreef op vrijdag 06 juni 2014 @ 14:38:
[...]
O nee, zelfspot ben ik heel erg van :P Maar het ligt er wel aan wie zulke dingen tegen je zegt..
Tja, laat ik het zo zeggen. Als het eraan ligt wie zulke dingen zegt moet je simpelweg niet gaan geinen bij dat soort mensen.

Zoals ik het lees is het :
- Jij begint te geinen
- Hij gaat teruggeinen
- Jij voelt je beledigd omdat hij niet de juiste persoon is om terug te geinen, tja... Dan heb ik toch zoiets van : Begin dan niet met geinen als je de reactie niet kan hebben.

Door Tweakers user stylezzz, zaterdag 7 juni 2014 17:42

DennusB schreef op vrijdag 06 juni 2014 @ 13:50:
[...]


Dus als jij kanker zou hebben mag ik jou aanspreken met "Hee kankerlijer"? Want ja, dat is ook het geval...
Sinds wanneer is homofiliteit een ziekte? Zelf ben ik kaal, als ik iedere keer op de kast moet springen als iemand mij kale had genoemd.... Sarcasme is het sleutelwoord gok ik.

Door Tweakers user MrEddy, zaterdag 7 juni 2014 18:46

Natuurlijk niet, maar "hetero" zijn is normaal, en alles daarbuiten is anders en eng. Zo werkt de samenleving nou eenmaal..
Je zal me absoluut niet horen zeggen dat homosexualiteit volledig is ingeburgerd, maar mijn god vriend; stel je niet aan. Wees dankbaar dat je in een land woont waar je kan zijn wie je bent, kan je je verdomme voorstellen hoe zwaar het moet zijn voor homo's in het midden oosten, in China of in Rusland.

Serieus vriend, je woont in een "samenleving" - zoals je dat zelf zo mooi benoemd - die beter is voor homosexuelen dan welke andere samenleving dan ook.

Ik ga deze post eindigen met iets dat ik niet mag zeggen: je gedraagd je als een ongelofelijke homo.

[ excuses voor de taal, spelling en grammatica fouten, het is laat en ik ben geirriteerd ]

Door Tweakers user BenGenaaid, zaterdag 7 juni 2014 20:36

Beledigingen zijn uitingen van onmacht van de andere partij die de belediging doet.

Voorts had je denk ik moeten reageren op de eerste opmerking Gay....met het volgende:

Vrolijk? ja dat ben ik zeker... Gay betekend nog steeds vrolijk in het engelse woordenboek.

Op deze manier ga je er laconiek mee om en is de lol om te beledigen er gauw af als men merkt dat het niet lukt... je moet je niet uit je tent laten lokken in zo'n geval.

Jouw duidelijk ge-irriteerde reactie lokt namelijk weer een reactie bij hem uit (zoals je merkte escaleerde het meteen).

Maar dit is slechts mijn advies, ik kan me niet zo zeer verplaatsen in jouw specifieke situatie want ik ben wel vrolijk maar niet homo ;)

Door Tweakers user Lrrr, maandag 9 juni 2014 23:56

Ik heb niet alles gelezen, maar wil toch even hierop reageren:
DennusB schreef op vrijdag 06 juni 2014 @ 14:02:
[...]


Natuurlijk niet, maar "hetero" zijn is normaal, en alles daarbuiten is anders en eng. Zo werkt de samenleving nou eenmaal..
Zeker niet. Misschien onder een bepaald groepje mensen. Maar ik heb een paar homoseksuele vrienden (ben zelf hetero), ik behandel ze daar absoluut niet anders om. En alle andere mensen die wij allebei kennen ook niet. Beetje hetzelfde als met buitenlanders: een groepje mensen heeft er problemen mee, de meeste echter niet.

Ik zie op je Tweakers-profiel dat je in 1991 geboren bent, onze leeftijd ligt niet zo ver uit elkaar. Ik kan me dus niet voorstellen dat het een evt. generatieverschil is ;) (want ik zou werkelijk geen idee hebben of het bij de 'oudere generatie' anders ligt)

Door Tweakers user EricBruggema, dinsdag 10 juni 2014 09:16

Ik zou de moeite niet eens nemen om me er druk over te maken, dat zijn dit soort zaken niet waard... meer woorden wil ik er ook niet aan vuil maken :+


Door hello, donderdag 2 oktober 2014 11:25

dfhzvqv http://semhix.com/ <a href="http://mtoskv.com/ ">aiczwxlu</a> aiczwxlu

Reageren is niet meer mogelijk